eplus.com.ua

Заява FIFA: «Гравець, який виступає в Суперлізі, не зможе грати на чемпіонаті світу або Євро»

Январь 22
10:18 2021

RB KZ

Топ-клуби зацікавлені в новому турнірі

FIFA виступила із заявою про чутки про створення європейської Суперліги. Про це повідомляє джерело “РБ”.

Разом з UEFA і п’ятьма іншими континентальними конфедераціями FIFA заявила про те, що футболісти, які гратимуть в Суперлізі, не зможуть виступати на континентальній першості.

«У світлі недавніх спекуляцій в ЗМІ про створення закритої європейської Суперліги деякими європейськими клубами, ми хотіли б ще раз повторити і чітко позначити, що подібний турнір не буде визнаний FIFA або відповідної конфедерацією.

Як наслідок, будь-який клуб або гравець, які братимуть участь в такому турнірі, не будуть допущені до участі в змаганнях, організованих FIFA або відповідної конфедерацією.

Єдиним міжнародним клубним змаганням FIFA визнає клубний чемпіонат світу. Єдиними континентальними клубними змаганнями, визнаними FIFA, є турніри, організовані відповідними конфедераціями.

Універсальні принципи спортивних досягнень, солідарності, підвищення і пониження в класі, субсидіарності є основою футбольної піраміди, яка забезпечує глобальний успіх гри. Завдяки цим принципам футбол має довгу і успішну історію. Участь в міжнародних і континентальних змаганнях завжди має бути завойоване на поле».

Ідея створення Суперліги належить «Реалу». У ній зацікавлені клуби з топ-ліг.

Share

Статьи по теме

Последние новости

В ЕС почти в 30 раз больше: как США подталкивают Европу к конфискации замороженных российских денег

Читать всю статью

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Транспортная компания с высоким стандартом обслуживания и надежности.