Як створюють літню терасу для закладу

09:10 2024

Щоб привабити більше відвідувачів у кафе чи ресторана, особливо влітку, можна розширити площу закладу за рахунок літньої тераси. Літня тераса дає можливість відвідувачам насолоджуватися їжею та напоями на свіжому повітрі, але треба створити комфортні умови для перебування на такій терасі — забезпечити атмосферу та захист від сонця або негоди.

Склити чи ні?

В першу чергу подумайте, чи готові ви до облаштування заскленої літньої тераси. Це може потребувати додаткового вкладання грошей і часу, але розсувні скляні стіни або двері можуть забезпечити функціональність для літніх терас. Ці скляні панелі можна відкривати або закривати залежно від погодних умов, що дозволяє безперешкодно інтегрувати внутрішній і зовнішній простір. Алюмінієвий профіль рам забезпечує довговічність і міцність, водночас дозволяючи використовувати велику площу скла, щоб максимізувати види і природне освітлення.

Якщо така конструкція не входить до ваших планів, потрібно продумати інші методи захисту від сонця, дощу і вітру для відвідувачів. Це можуть бути висувні навіси, перголи або тіньові вітрила, а також стаціонарні вуличні парасольки. Обирайте матеріали, стійкі до погодних умов, легкі в догляді та придатні для використання на відкритому повітрі. Крім того, використовуйте вуличні обігрівачі, каміни або портативні вентилятори, щоб забезпечити тепло в прохолодні місяці та вентиляцію в спекотні літні дні.

Інтер’єр тераси

Хоч це і відкрита площадка, але її стиль повинен збігатися зі стилем закладу — від вуличних меблів, таких, як столи, стільці, лавки та парасольки, до предметів декору — картин, подушок, килимків та сервірування столу. Розгляньте можливість розміщення фірмових вивісок, меню або дошок для просування спеціальних пропозицій та створення цілісної ідентичності бренду. Додайте зелені, рослин і квітів, щоб створити пишну і привабливу атмосферу на терасі. Використовуйте кашпо, підвісні кошики та вертикальні сади.

Встановіть достатнє освітлення, щоб продовжити використання тераси у вечірні години і створити затишну атмосферу після настання темряви. Подумайте про використання гірлянд, ліхтарів, світлодіодних світильників або декоративних ламп для освітлення зони відпочинку та підкреслення архітектурних особливостей.

Підсильте атмосферу тераси за допомогою фонової музики або живих розваг. Встановіть звукову систему з динаміками, стратегічно розміщеними по всій відкритій зоні, щоб забезпечити приємну фонову музику, не перекриваючи розмови.

Наприкінці хочемо порадити почати облаштування літньої тераси вже з середини весни, коли встановиться погода — чим раніше ви завершите літню терасу, тим швидше ви зможете відкрити її для відвідувачів, тим самим підвищуючи власний прибуток.