eplus.com.ua

На Вінниччині СБУ блокувала мережу підпільного виробництва контрафактного алкоголю

Апрель 24
18:20 2020

На Вінниччині СБУ блокувала мережу підпільного виробництва контрафактного алкоголю. Про це повідомляє Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Діяльність організованої групи, яка займалася незаконним виробництвом і збутом контрафактної підакцизної продукції сумнівної якості, блокували співробітники УСБУ у Вінницькій області спільно зі слідчими ДФС під процесуальним керівництвом прокуратури.

За попередніми даними слідства, нелегальний бізнес організували четверо мешканців регіону. В орендованих складських приміщеннях, які були розташовані в різних районах обласного центру, фігуранти облаштували підпільні цехи з виготовлення сурогатного алкоголю для продажу. Готову продукцію під виглядом марок відомих світових брендів ділки пропонували на спеціалізованих інтернет-платформах. Замовники отримували товар через одну з міжрегіональних кур’єрських служб.
За оперативною інформацією, виробнича потужність цехів складала майже 2 тисячі літрів на добу.

Під час обшуків у місцях підпільного виготовлення фальсифікату правоохоронці вилучили майже 20 тонн спирту сумнівної якості, орієнтовно 5 тисяч літрів готового сурогату, обладнання для розливу і фасування напоїв, тару та хімічні ароматизатори. Також виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

За попередніми оцінками, вартість вилученої сировини і готової продукції становить майже 3 мільйона гривень. Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.
Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Источник: presspoint.in.ua

Share

Статьи по теме

Последние новости

При каких условиях военным надо проходить ВВК: ответ Минобороны

Читать всю статью

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Транспортная компания с высоким стандартом обслуживания и надежности.