eplus.com.ua

Хакери зможуть викрадати безпілотні автомобілі: експерт

Август 22
17:03 2020

Для цього їм потрібно буде під'єднатись до смартфону автовласника або проникнути в авто.

Чим "розумнішими" стають автомобілі, тим частіше вони піддаватимуться кібератакам. Про це експерти з безпеки попереджають уряд Сполученого Королівства.

Британське управління транспорту висловило бажання, щоб автоматизовані системи утримання смуг руху, або ALKS, стали стандартним обладнанням для нових автомобілів, які продаватимуться з 2021 року. Багато хто вважає це серйозним оновленням безпеки, однак існують і про нові ризики, які будуть при впровадженні цих систем.

Система ALKS працює на спеціальному програмному забезпеченні, до якого хакери теоретично можуть отримати доступ. Після цього вони зможуть повністю чи частково контролювати автомобіль.

Ентоні Едвардс, керівник відділу інтелектуальної фірми з автоматизації Eggplant, попередив уряд Сполученого Королівства про ризики безпеки, якщо вони зроблять ALKS обов'язковим обладнанням нових автомобілів.

“Дуже важливо, щоб цей тип технології постійно перевірявся для виявлення помилок та збоїв у програмному забезпеченні. Автономне водіння відкриває нові можливості, але й багато ризиків. Забезпечення безпеки водія та транспортних засобів завжди має бути головним пріоритетом. Забезпечення систем від хакерів та їх ефективний захист від кібератак — ще одне питання, яке потрібно вирішити", – сказав він в інтерв'ю.

Існує два способи, яким кіберзлочинці можуть отримати доступ до системи: дистанційно та фізично. Дистанційно – коли авто може оновлювати софт "по повітрю", через інтернет. А фізично – коли злочинець проникне в авто та підключиться до його електронних систем. Обидва ці способи кібератак треба виключити при впровадженні безпілотних авто, – вважають фахівці.

Источник: auto.24tv.ua

Share

Статьи по теме

Последние новости

Переселенцы "первой волны": кому продолжат выплату автоматически

Читать всю статью

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Транспортная компания с высоким стандартом обслуживания и надежности.